vineri, 17 octombrie 2008

Ma suna cretinii + Revista culturala Ring

Sunt 2 subiecte carevasazică.

Primul e legat de isteţi, tot felul de isteţi cu care mă cert câteodată pe forumuri în lipsă de alte treburi. Acum m-a sunat un oligofren la 6 jumate dimineaţa să mă întrebe de ce postez eu la ora aia pe un forum. Întrebarea care vine de altfel natural este ce mama dracului făcea EL la 6 dimineaţa pe forum; eu aveam o explicaţie, a trebuit să mă trezesc foarte devreme şi m-am pus imediat la comp ca să nu adorm la loc, aşa că din aproape în aproape, asta e, am ajuns pe forum şi am început să mă iau de unu'-altu'. Da' ăla? În sfârşit, nu mai contează, m-a mai sunat apoi de cel puţin 20 de ori, de pe numere private, de pe alte numere, îmi tot şoptea câte ceva apoi închidea, imi spunea pe nume, mă întreba de ce nu răspund la celălalt telefon - deci cum s-ar spune cu tehnici dân astea şmechere de sri-spp, pe semne vroia să îmi arate că mi-a aflat numărul de telefon, adică "ai grijă şmechere cum mergi pe stradă, că te-am filat!!".. Ah, sau stai, că îmi pică o fisă: poate vrea să îmi arate că ştie să dea un search pe un forum, nu de alta da îmi postasem (în mai multe rânduri) şi numărul de telefon şi numele in cadrul unor anunţuri de vânzare-cumpărare etc., adică era la mintea ultimului cretin să obţină informaţiile astea. Deci dacă mă gândesc bine, e totuşi o încercare de a-mi arăta că el de fapt nu e ultimul cretin. Îl cred, o fi doar penultimul, nu-l acuz.

În altă ordine de idei, am treabă de dimineaţă, şi trebuie să merg cu metroul. Cine merge cu metroul ştie că după maxim o lună cel puţin te plictiseşti de el, ma rog, unii se scârbesc alţii îl urăsc şi tot felul de reacţii emoţionale din astea, dar cel puţin te plictiseşti crunt de el. Drept pentru care îţi iei ceva de citit, de exemplu minunatele reviste culturale care se găsesc gratis prin metrou între orele 5:30 şi 6:20, până le epuizează hămesiţii de bucureşteni. Unul din ziarele astea e Ring, un ziar super cultural, preocupat în general de beletristică vieneză, arhitectură roccoco, muzica jazz a anilor '20 şamd. Mă rog, Libertatea e copil mic pe lângă inepţia asta, dar e de preferat să "te râzi" puţin decât sa te plictiseşti de metrou, credeţi-mă. Şi cum citeam frumosul ziar, am văzut un articol care zicea cum că Obama si McCain - ăştia sunt cei 2 şmecheri care candidează la preşedenţie în SUA mai nou - au avut o ultimă întâlnire la TV într-o greaţă de emisiune probabil. Faza tare era nemulţumirea teribilă a redactorului legată de faptul că, citez: "în locul unei lupte a replicilor acide, telespectatorii au văzut o discuţie pe teme economice, plicticoasă şi suficient de elitistă încât să nu intereseze pe nimeni". Deci pe ce lume trăim! Ceva de genul "păi de ce nu face ăştia circ fratele meu, păi dă economie îmi arde mie mâncaţi-aş, de ce nu se bate şi ei cu replici dân alea acide trăi-le-ar familia lor de barosani!!!". Respectiv din a doua parte, înţelegem că elitismul e deja mult prea overrated, a face acum parte din elită sau a te comporta ca şi ea nu mai interesează dom'le pe nimeni! Elită ne trebuie nouă? Discuţie economică? Fratele meu...să zboare replica acidă dă la unu' la altu' să moară mama. Ca în filmele alea de acum 188 de ani, în care se băteau cu frişcă, şi zburau farfurii dintr-o parte în alta a camerei.

Dar ce să-i facem, asta e ţara manelistă în care trăim. Suntem parte dintr-o mare telenovelă cu acţiunea având loc în ţărişoara noastră şi cu coloană sonoră de Sorinel Puştiu' şi Carmen Şerban, în care cocalarii cu minute multe dau telefoane "ameninţătoare" chiar înainte să apuce răsară soarele, iar ziarele poartă în continuare în fiecare zi cu dârzenie stindardul culturalităţii româneşti, în special al celei ferentaro-rahoviene.

3 comentarii:

gamebase_ro spunea...

Era si cazul sa te reapuci de scris nu de alta dar e interesanta viata unui "basist ratacit prin bucuresti" :D

Dan Simoaica spunea...

Bre, ai lipsit ceva timp, dar si cand ai revenit .... :D
Wellcome back to the bloggggg!

Radu spunea...

Multumesc, Dan :)