miercuri, 20 mai 2009

To work or not to work

Da, ce s-a gândit într-o bună zi nuincercaasacevaacasa: cum ar fi să îşi dea demisia? Şi dată a fost după aproximativ o zi.

Ce ţi-e şi cu lucrul ăsta. O adevărată corvoadă câteodată. Doresc să îmi plec capul înaintea tuturor celor care mi-au spus "nu e chiar aşa cum crezi tu cu muncitul ăsta, e ceva mai complicat, e cu compromisuri, cu făcut câteodată şi ceea ce nu îţi place" etc. Aţi avut dreptate. Prima mea experienţă în ceea ce priveşte munca în Bucureşti a fost una destul de tristă, sau frustrantă mai bine zis, sau poate un cuvânt mai potrivit ar fi "decepţie"... Cred că s-a înţeles ideea.

Aşa este, aţi avut dreptate. Faci şi lucruri care nu te reprezintă sau cu care poate nu eşti de acord, ţi se mai şi cer unele chestii cu titlu de "o mare rugăminte" care nu sunt altceva decât taskuri subtile pe care cineva nu şi le doreşte şi le pasează subtil următorului fraier din food chain, sau din când în când ţi se mai pune în faţă faptul împlinit şi anume acela că astăzi nu sunt bani de salariul tău ci poate doar mâine, dar mai vedem şi cu mâine ăsta că na, e criză ştii...

Iertare vă cer deci vouă, celor cărora le-am contrazis adesea afirmaţiile, şi cărora le-am refuzat de multe ori vehement sfaturile mai experimentate - aţi avut dreptate, aţi avut dreptate, aţi avut dreptate...

Nemernicul de mine se încăpăţânează însă să creadă că există şi mai bine. Că există şi varianta de a nu-ţi vinde timpul, nervii şi viaţa unui scop ce ţi-e străin, ba chiar mai rău, pe sume derizorii. Am avut prea multe exemple de persoane resemnate, din mentalitatea cărora nu lipseau clişeele gen "lasă că e mai bine aşa, chiar dacă e infernal măcar ai un loc de muncă". Am avut de asemenea prea multe exemple de persoane ambiţioase, care prin multă muncă şi nesfârşită răbdare au depăşit această condiţie, şi fie că au rămas angajate, fie că şi-au luat destinul in mână ca liber-profesionişti sau patroni, au reuşit să atingă acel echilibru care de cele mai multe şi de către majoritatea persoanelor este pierdut în timp, şi spre atingerea căruia din ce în ce mai mulţi dintre noi renunţă să mai lupte.

Cred că se poate şi mai bine. Voi face să se poată şi mai bine.

Un comentariu:

Alina spunea...

Get rich ASAP!