luni, 22 iunie 2009

Cel mai penibil site din lume: citypreview.ro

Un "x" a păţit o chestie foarte penibilă după părerea mea.

X se înscrie la un concurs organizat de penibilii de mai sus, pentru a câştiga un bilet la B'estfest, X câştigă, i se trimite un mail cu semne de exclamare şi sintagma "ai câştigat" (adică reţeta clasică pentru spam), la care X neîncrezător răspunde "!?", i se trimite un alt mail, cu subiect identic (adică alt posibil spam) în care i se cere confirmare de primire (adică orice doreşti tu să scrii, ca scriitor de mail) la care X răspunde "yeap", apoi trece ziua şi în următoarea zi, X observă cu stupoare că a primit încă un mail, la 19:43, în care i se cere o confirmare plurisilabică PÂNĂ LA ORA 24:00! Confirmare pe care X n-o trimisese, sâmbătă seara având şi el o viaţă probabil ca orice om care vrea să meargă la B'estfest, în principiu.

Prima dată veţi zice ca şi mine: "bine dar X nu putea şi el să trimită un mail normal gen <> sau aşa?".

Ba da. Dar de ce ar fi făcut-o? Mail-urile ne sunt zilnic invadate de zeci de spam-uri, toate anunţându-te că vei câştiga foarte mult pussy cu viagra, sau mai bine, că ai câştigat deja o casă sau o maşină şi nu mai ai de parcurs decât un mic pas. Cine ştie ce primim pe mail.

În altă ordine de idei, lui X i s-a cerut confirmare. Nu o frază, nu o formulă aritmetică, nu un răspuns existenţial, ci o confirmare. Un reply de forma "yeap" este o confirmare. Dacă penibilii de la citypreview vroiau un număr de telefon puteau să îl ceară, dacă vroiau să contacteze telefonic câştigătorul puteau să pună în formularul de participare câmp obligatoriu cu "Telefon". E puţin HTML şi puţin PHP, nu e atât de greu, decât dacă eşti oligofren (hmm....?).

În al treilea rând, confirmare de la ora aproape 20:00 până la ora 24:00, SÂMBĂTĂ SEARA?

Răspunsul jegoşilor aceştia la indignarea lui X referitoare la toate aceste probleme şi la reefectuarea extragerii a fost de aur: "bună, ("BUNĂ"??) din punctul nostru de vedere nu s-a greşit cu nimic".

1. Cam asta e cu micii întreprinzători din România.
2. Chiar şi atunci când câştigaţi ceva, s-ar putea să nu câştigaţi. Vorba aia - ce-i în mână nu-i minciună.

Niciun comentariu: