vineri, 1 februarie 2008

Gara de Nord

E o destinatie unica.

Am avut sansa de a constientiza acest lucru azi, 1 februarie 2008, din pura intamplare vorbim despre exact aceeasi zi in care a avut loc greva generala a SNCFR.

Cate lucruri se pot face aici. Se poate bea cafea la 5+ lei, se pot manca toate minunatiile de pe lume, poti sa cumperi o gramada de chestii de care nu ai nevoie, poti sa stai cu aurolacii la o poveste si o gura de bronz sau lunar – dupa gust, poti sa te interesezi de trenurile care probabil vor pleca sau probabil nu, poti sa iti muti bagajul de colo colo pentru a permite personalului de curatenie sa isi faca treaba, poti sa stai sa privesti in lungul peronului (peisaj deosebit, cu Grivita pe o parte si Giulesti pe cealalta), poti sa astepti vreo 5 ore dupa intercity-ul Avram Iancu pentru Oradea daca ce trenul cu care vroiai sa pleci la 07:30 se anuleaza in urma unei greve sau ceva similar, sau poti sa te intalnesti cu toti reporterii de la toate televiziunile nationale si sa le faci cu mana ca provincialul naiv celor dragi de acasa.

Ce mai, o gramada de lucruri, noi, fascinante si incitante. Personal sunt tentat sa atribui acest noroc destinului, prietenii stiu de ce.

Niciun comentariu: